Motorbox - Fiat Ducato bontó - Pécel, Maglódi u. 40. Motorbox telefonszáma  +36 (70) 296-2794                        vagy                         Motorbox telefonszáma  +36 (20) 240-3441

Motorbox Ducato alkatrészek a Facebookon Motorbox - Boxer, Jumper, Ducato parts for sale - English version Motorbox - Boxer, Jumper, Ducato Teile - auf Deutsch

 

Újabb alkatrészekkel bővül a Fiat Ducato vonal terméklistája

2020-ban új Ducato modellel jelentkezett a Fiat Professional. Az olasz autógyártó legnépszerűbb kisteherautó változatának 7. generációja a 6 évvel korábbi verziótól ismét eltér több karosszéria elemben és alkatrészben, így az új modell tulajdonosainak érdemes odafigyelnie amikor a jövőben Fiat Ducato alkatrészt keresnek.
 
A Fiat Ducato alkatrészek (és ikertestvéreiként a Citroen Jumper és Peugeot Boxer alkatrészei is) modellről-modellre változnak. Mivel ezekre a típusokra specializálódtunk, tudjuk mennyi félreértést okozhat a generációváltás: látszólag az előző kiadáshozhoz tartozó furgon több alkatrészben is eltérhet elődjétől, a felhasználó pedig nem hordja mindig magánál a forgalmit, így alvázszám nélkül nehezebb az igényeit kiszolgálni.
 
Habár a 2020-as Fiat Ducato család legnagyobb változást hozó gyermeke a teljesen elektromos verzió, a hagyományos dízel és vegyes üzemű változatoknál is felbukkan több alkatrész eltérés a 2014-es vagy a még korábbi 2006-os kiadásokhoz képest. Ezek közül a karosszériát érinti a legkevesebb módosítás, a Ducato 2014- arculata megmaradt, még igazi facelift-ről sem beszélhetünk. A műanyag fényszóró keret kialakításánál azért észrevehető némi különbség, és a beltérben is más inforendszer tekint ránk, az Apple- és Android-kompatibilissé tett 7 collos műszerfali kijelzőről.
 
Fiat Ducato 2020 karosszéria sötét díszrácsos eleje
 
A motortérben viszont jelentősebb módosítások kaptak helyet: 120-tól 180 lóerőig terjedő teljesítményskálán találkozhatunk a 2.3 literes Euro6-os Multijet2 motorral, és a kilencfokozatú automata sebességváltó is újdonságnak számít. Az automata váltós Fiat Ducato három különböző üzemmódban tudja szabályozni a Multijet motort és robotikus alkatrészrendszerén át eltérő gázreakciókat produkál, adott esetben sebességnek és terhelésnek megfelelően változtatva a Ducato váltó egyes fokozatait. A tervezők szerint ezeknek köszönhetően a korábbiakhoz képest észrevehetően jobb üzemanyagfogyasztás jellemzi majd az autót.
 
Fiat Ducato MY 2020 kilenc sebességes automata váltóval
 
Az elektronikus vezérlő rendszerek újdonságai a környezetvédelemre lettek hangolva. A hivatalos bejelentésben olvasható, hogy az Fiat Ducato 2020 (vagy röviden Ducato MY2020) alapfelszereléseként kínált Eco csomag milyen innovatív technológiákat tartalmaz. Írnak például Start & Stop rendszerről, intelligens generátorról, elektronikus vezérlésű (kevesebb energiát használó és jobb üzemi hatásfokot ígérő) üzemanyag-szivattyúról, valamint a Ducato fogyasztását csökkentő (vagy legalább is abban segédkező) ECO kapcsolóról. A környezetvédelmi csomag mellett okosabb lett a vezetőtámogató rendszer is, aminél kiemelik többek között a holttérfigyelő rendszer (BSA), hátsó keresztirányú forgalomfigyelő (RCP), közúti jelzőtábla felismerő, teljes fékkontroll (FBC), eső és szürkületérzékelő, sávelhagyást figyelő rendszer (LDWS) illetve az abroncs levegőnyomást felügyelő rendszer szerepét.
 
Látható, hogy minden új verziónál az alkatrészek kisebb-nagyobb része is változik. Nagyon könnyen kialakulhat félreértés vagy az alkatrész beszerzés jelentősen lelassulhat abban az esetben, ha a vásárló nincs pontosan tisztában a jármű legfontosabb adataival. A problémát egyszerű megoldani az alvázszám ismeretével, vagy legalább azzal, ha az alábbi kérdésekre pontos választ tud adni az alkatrész vásárlás előtt:  
- milyen évjáratú autó és milyen motoros?
- hány colos kereke van?
- hány lóerős a motor?
- melyik karosszéria méret?
Ha ezekkel az adatokkal tisztában van, máris gyorsabbá tette a vásárlást!
 
 
 
Fiat Ducato MY20 karosszéria változatok
 
(kép- és infóforrás: media.fcaemea.com)
Kategoria: